Για προϊόντα που δεν βρίσκετε καλέστε μας στο 2661 026973, Η στο 6906277217

Daiwa Saltiga Expedition

Daiwa Saltiga Expedition


Daiwa Saltiga Expedition
Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Alan Hawk, οι Saltiga Expedition είναι οι τελειότεροι μηχανισμοί που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, διαθέτοντας αξεπέραστες επιδόσεις και τελειότητα στις λειτουργικές τους ικανότητες.


Χρησιμοποιώντας τα λόγια του Alan Hawk, οι Saltiga Expedition είναι οι τελειότεροι μηχανισμοί που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, διαθέτοντας αξεπέραστες επιδόσεις και τελειότητα στις λειτουργικές τους ικανότητες.

Μέσω των μηχανισμών Saltiga, η Daiwa εισήγαγε πρωτοποριακές και αξεπέραστες τεχνολογίες στον κόσμο του ψαρέματος όπως οι Digigear II, Magseal και Zaion Air Rotor, θέτοντας νέα στάνταρντ στους μηχανισμούς υψηλών αποδόσεων. Από τα μέσα του 2014, η Daiwa προχώρησε ακόμα παραπέρα εφαρμόζοντας στα ρουλεμάν των Saltiga την τεχνολογία Magsealed.

Ξεκινώντας από την αισθητική τους πλευρά, οι Saltiga Expedition, έχουν ακριβώς αυτό που χρειάζεται. Το σώμα τους ντύθηκε στο μπλε της θάλασσας με ασημένιες πινελιές, η λαβή της μανιβέλας είναι ένα κόσμημα και οι προσθήκες carbon έχουν μείνει στη μπομπίνα όπου και ανήκουν.

Όταν θα πιάσετε στα χέρια σας το νέο Daiwa Saltiga Expedition θα καταλάβετε γιατί σας μεταδίδει μια ασύγκριτη ηρεμία σταθερότητας την οποία κανένας άλλος μηχανισμός δε σας μεταδίδει, με εξαίρεση κάποια μεγάλα μοντέλα της Van Staal. Τίποτα δεν κινείται ή κουνιέται αν εσείς δεν το θελήσετε, τίποτα δεν νιώθει κενό ή άδειο και η μανιβέλα δεν διαθέτει ούτε χιλιοστό για χάσιμο. Το μοντέλο Expedition 8000H διαθέτει γρήγορο λόγο μεταβολής 5,7:1 και είναι ιδανικό για "σκληρό πόκερ" επιφανείας με poppers. Η χωρητικότητά του φτάνει τα 550 μέτρα μεσινέζας 0,40 χιλ (PE6) και είναι κατά 20% μεγαλύτερη από τον Shimano Stella SW 18000 και κατά 12% από τον Stella SW 20000.


Η πεταλούδα των φρένων είναι από τα εξαρτήματα του Saltiga τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί. Είναι κατασκευασμένη εξ'ολοκλήρου από αλουμίνιο και ανοξείδωτο ατσάλι, ώστε να αποβάλλει τη θερμότητα που αναπτύσσεται στους δίσκους, καθώς είναι σε αδιάκοπη επαφή μαζί τους.

Άλλες δύο τεχνολογίες συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους: η Mag Seal και η Air Rotor, καθώς ο ρότορας διαθέτει κενά, ώστε να επιτρέπει την άνετη κυκλοφορία του αέρα, να αντιμετωπίζει την αύξηση της θερμοκρασίας και να μην επιτρέπει τη δημιουργία υγρασίας. Ταυτόχρονα η τεχνολογία Mag Seal εμποδίζει ξένα σώματα όπως νερό, αλάτι, άμμο και σκόνη να προσκολλώνται και να εισέρχονται στον μηχανισμό. Οι δύο τεχνολογίες μαζί, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον κίνδυνο διάβρωσης.

Το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει την προσοχή σας στο μηχανισμό κίνησης είναι τα δύο σφραγισμένα ρουλεμάν τεχνολογίας mag sealed, τα οποία αντικατέστησαν τα παλαιότερα ρουλεμάν και στις δύο άκρες του άξονα. Το νέο "μαγικό" μαγνητικό υγρό της Daiwa ήταν ένα άλμα προς το μέλλον. Αρχικά κατασκευασμένο από τη NASA για τη μεταφορά καυσίμων προς τα διαστημόπλοια, το μαγνητικό υγρό πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 2010 από την Daiwa στα μοντέλα Saltiga. Η ανάμιξη υγρού με μέταλλο δεν ήταν εύκολη υπόθεση αλλά η Daiwa το κατάφερε με επιτυχία. Τα ρουλεμάν που χρησιμοποιεί η Daiwa είναι Ιαπωνικής κατασκευής, ανθεκτικά κατά της διάβρωσης και κάθε ένα από αυτά περιλαμβάνει εσωτερικά ένα μαγνήτη. Στη διαδρομή πάνω στην οποία κινείται η κάθε σφαίρα, οι μαγνήτες δημιουργούνε ένα μαγνητικό πεδίο, στο οποίο προσκολλάται μόνιμα το μαγνητικό υγρό, διασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν περνά, όσο μικρό και αν είναι.

Άλλο ένα εξάρτημα το οποίο έχει επανασχεδιαστεί και βασίζεται και αυτό στην τεχνολογία Mag Sealed είναι το Line Roller. Αντί για δύο ελαστικές φλάντζες οι οποίες σφράγιζαν τα δύο άκρα του roller στα μοντέλα Saltiga του 2010, το line roller του 2014 προστατεύεται από την τεχνολογία magnetic sealing, όπως περιγράφεται παραπάνω και χρησιμοποιείται στα ρουλεμάν, στα γρανάζια και τον άξονα κίνησης.

Επίσης, στις παλαιότερες εκδόσεις του Saltiga υπήρχανε δύο ρουλεμάν στο Line Roller. Στη σειρά Expedition τα δύο ρουλεμάν έχουν αντικατασταθεί από ένα ρουλεμάν, βαρέου τύπου, με δύο δίσκους και ένα μικροσκοπικό, στρογγυλό μαγνήτη, τοποθετημένο σε κάθε ένα δίσκο. Αυτοί οι μαγνήτες δημιουργούνε μεταξύ τους ένα μαγνητικό πεδίο στη διαδρομή που ακολουθούνε οι σφαίρες του ρουλεμάν. Το μαγνητικό υγρό προσκολλάται στη διαδρομή αυτή, στεγανοποιώντας το ρουλεμάν και εξαλείφοντας την φυσική επαφή, ή την τριβή.

Συνοψίζοντας, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι η σειρά Saltiga Expedition σας δίνει μια αίσθηση αποκλειστικότητας. Βλέποντας πως διάφορα τμήματα κατασκευάστηκαν αποκλειστικά και μόνο για τους Saltiga, πως αυτά τα εξαρτήματα συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους και προστατεύονται από μοναδικές και πρωτοπορειακές τεχνολογίες, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι Daiwa Saltiga είναι από μόνοι τους μια κατηγορία μηχανισμών.

Η "μαγνητική σφράγιση" προσδίδει στον μηχανισμό μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά. Η μανιβέλα είναι τόσο εύκολη και απαλή στη λειτουργία της, που θα σας αναγκάσει να προσαρμόσετε τον τρόπο με τον οποίο ψαρεύετε, σε σχέση με ότι γνωρίζατε μέχρι τώρα. Το να κατασκευάσει μια εταιρία έναν μηχανισμό με την πιο απαλή κίνηση που έχετε γνωρίσει, είναι ένα θέμα. Το να τον σφραγίσει 100% από οτιδήποτε, ακόμα και στο line roller είναι το αποτέλεσμα υψηλής τεχνολογίας.Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Μπροστινό Μικρομετρικο Αδιάβροχο Σύστημα Φρένων - Ultimate Tournament Drag
 • Ρουλεμάν: 13 + 1, εκ των οποίων τα 2 CRBB + 4 Mag sealed (3 κεντρικά + 1 στο Πικ-απ)
 • Σώμα Aλουμινίου - Super metal body και ρότορας από υλικό ΖΑΙΟΝ
 • Μανιβέλα monoblock αλουμινίου με σύστημα RCS - power round knob
 • Μπομπίνα Hybrid Aluminium με φλάντζες cross carbon
 • Πεταλούδα Φρένων από Μέταλλο και Αλουμίνιο
 • Γρανάζι Ντουραλουμινίου - Tough Drive Gear
 • Σύστημα Διπλής Ταλάντωσης - Double Silent Oscillation System
 • Κεντρικό γρανάζι υψηλής αντοχής Hyper Digigear III

Μοντέλο

Λόγος Μεταβολής

Βάρος

Χωρητικότητα

Φρένα

5500HEXP

5,7:1

635 γρ

0,40χιλ / 270μ

15 κ.

8000HEXP

5,7:1

875 γρ

0,52 χιλ / 300μ

30 κ.


Τεχνολογίες Daiwa

Twist Buster - Με μια φράση, η τεχνολογία Twist Buster μειώνει την τριβή της μεσινέζας στο roller και ελαχιστοποιεί τα "στριψίματα". Η Daiwa εφαρμόζει αυτή την τεχνολογία, ως λύση στο "στρίψιμο" το οποίο προκαλείται στην πετονιά κατά την πραγματοποίηση μακρινών βολών, με δύο τρόπους: "Υποχρεώνει" την μεσινέζα να εκτοξευτεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, υπό συγκεκριμένη γωνία προς το roller. Επιπροσθέτως τα Roller τα οποία έχουν κατασκευαστεί με την τεχνολογία Twin Buster διαθέτουν έναν ειδικό κώνο, ο οποίος υποχρεώνει την μεσινέζα να "στρίψει" κατά την ανάκτηση, προς την αντίθετη φορά του στριψίματος που δημιουργεί η μπομπίνα με την κίνησή της.

Υλικό Zaion - Έχει αποδειχθεί ότι η βέλτιση λειτουργία του ρότορα, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την στιβαρότητα του πλαισίου του μηχανισμού. Η Daiwa αντικατέστησε τα παραδοσιακά υλικά κατασκευής, με το υλικό Zaion το οποίο παράγεται από την πυκνή συσσώρευση ινών carbon. Το Zaion είναι πιο ελαφρύ, πιο δυνατό από τα περισσότερα υλικά κατασκευής μηχανισμών.

Airbail - Το μοναδικά σχεδιασμένο πικάπ των μηχανισμών Daiwa, είναι ανοξείδωτο, ισχυρό, στιβαρό και... κενό !!! Συνεπώς διαθέτει ελάχιστο βάρος. Το καινοτόμο σχήμα του δε, επιτρέπει τον σωστό χειρισμό και τύλιγμα ακόμα και ελεύθερης πετονιάς, χωρίς τούφες ή κοιλιές.

Digigear - Ψηφιακά σχεδιασμένα γρανάζια (χάλκινα), διασφαλίζουν το απόλυτο ταίριασμα και συνεργασία των μηχανικών μερών του άξονα κίνησης (από κράμα μετάλλου), για ταχύτητα, δύναμη και μακροζωΐα.

ABS (Anti Backlash System) - Ο μοναδικός σχεδιασμός ανάποδου κώνου στα rollers της Daiwa έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα στριψίματα και μπλεξίματα της πετονιάς, καθώς επίσης και πιο μακρινές βολές. Διαθέτουν όμως και μεγαλύτερο μέγεθος από άλλα rollers, με αποτέλεσμα την μεγαλύτερη ταχύτητα ανάκτησης και την καλύτερη απόδοση των φρένων.

Infinite Anti-Reverse - Περιορίζει την αντίστροφή κίνηση της μανιβέλας... στο μηδέν για καλύτερα "καρφώματα" χωρίς να τραντάζουν τον μηχανισμό και χωρίς να ελευθερώνεται ούτε και η ελάχιστη μεσινέζα.

Magsealed - Τα ρουλεμάν είναι τα πρώτα εξαρτήματα ενός μηχανισμού τα οποία θα επηρεαστούν από ξένα σώματα τα οποία θα αλλιώσουν την λειτουργία τους, ή θα προκαλέσουν διάβρωση, ειδικά μετά από παρατεταμένη χρήση σε θαλασσινό νερό. Η τεχνολογία Mag Seal, δημιουργεί ένα αδιάβροχο, προστατευτικό στρώμα λιπαντικού το οποίο προσκολλάται στα μηχανικά μέρη του μηχανισμού και τα καθιστά απροσπέλαστα σε σκόνη και νερό, επεκτείνοντας την μακροζωία τους και καλή λειτουργία. 

Gyro Spin - Μηχανικό σύστημα εξισορρόπησης, για ομαλότερη περιστροφή

Air Rotor - Στους μηχανισμούς Daiwa με τεχνολογία Air Rotor, ο ρότορας δεν είναι συμπαγής, ώστε να επιτρέπει την κίνηση αέρα ανάμεσα σε όλα τα εξαρτήματα του ρότορα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή συσσώρευσης ξένων σωμάτων, όπως νερό, αλάτι, άμμο, σκόνη, ή υγρασία τα οποία μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση. 

Ultimate Tournament Drag - Αποκλειστικός σχεδιασμός του συστήματος φρένων από τη Daiwa το οποίο συνδυάζει ομαλή λειτουργία, πολύ χαμηλά επίπεδα τριβής και μεγάλη δύναμη.

Engine Plate - Τοποθετημένες και στις δύο πλευρές του σώματος του μηχανισμού, οι πλάκες ασκούν πίεση στα μηχανικά μέρη, ώστε να τα κρατούν στη θέση τους και να εξασφαλίζουν την ομαλή τους λειτουργία.

Silent Oscillation - Οι μηχανισμοί της κατηγορίας Real Four είναι σχεδόν αθόρυβοι.


BINTEO:

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

 • Εμφανίσεις: 40
 • Κατασκευαστής: Daiwa
 • Κωδικός Προϊόντος: HEXP
 • Διαθεσιμότητα: 4
 • 1.014,00€

Διαθέσιμες Επιλογές

Loading...
Loading...