Για προϊόντα που δεν βρίσκετε καλέστε μας στο 2661 026973, Η στο 6906277217

Daiwa Caldia LT

Daiwa Caldia LTDaiwa Caldia LTΟ νέος μηχανισμός Daiwa Caldia LT, κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις προδιαγραφές της τεχνοτροπίας LT και συνδυάζει τις μονδαικές τεχνολογίες Daiwa με την κατασκευή Light & Tough.

Το πρώτο που θα παρατηρήσετε είναι το χαμηλό του βάρος, καθώς η κατασκευή του βασίζεται στο concept LT. Ο προσδιορισμός LT δεν είναι απλά μια νέα ονομασία για τους μηχανισμούς Daiwa, καθώς επανασχεδιάστηκαν ώστε να μειωθεί το βάρος τους, να αυξηθεί η αντοχή τους και είναι πιο συμπαγείς. Η δύναμη που τους προσδίδει το υλικό Carbon DS5 είναι καλό παράδειγμα της τεχνοτροπίας LT: Light, but Tough (Ελαφριά, αλλά Σκληρά).

Τα μοντέλα μηχανισμών Daiwa Caldia 2018 LT διαθέτουν σημαντικά χαμηλότερο βάρος από τις προηγούμενες εκδόσεις και μεγαλύτερη δύναμη φρένων. Η ομαλή λειτουργία τους και το απόλυτα απαλό τύλιγμα θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό αλιέα.

Το σώμα του Caldia LT είναι κατασκευασμένο από το πολύ ελαφρύ αλλά ανθεκτικό κατά των στρεβλώσεων υλικό Zaion, το οποίο παρέχει και μέγιστη υποστήριξη προς τα μηχανικά μέρη.

Ο μηχανισμός Daiwa Caldia LT διαθέτει επίσης βελτιωμένη μετάδοση κίνησης, λόγω του επανασχεδιασμένου άξονα. Δε θα μπορούσε φυσικά να απουσιάζει η τεχνολογία MagSealed, η οποία παρέχει τη μέγιστη προστασία κατά της εισόδου νερού, σκόνης και άλλων ξένων στοιχείων και επιμηκύνει σημαντικά τη ζωή του μηχανισμού. Τα δύο σφραγισμένα ρουλεμάν, τεχνολογίας Magsealed αντικατέστησαν τα παλαιότερα ρουλεμάν και στις δύο άκρες του άξονα.

Το νέο "μαγικό" μαγνητικό υγρό της Daiwa ήταν ένα άλμα προς το μέλλον. Αρχικά κατασκευασμένο από τη NASA για τη μεταφορά καυσίμων προς τα διαστημόπλοια, το μαγνητικό υγρό πρωτοχρησιμοποιήθηκε το 2010 από την Daiwa στα μοντέλα Saltiga. Η ανάμιξη υγρού με μέταλλο δεν ήταν εύκολη υπόθεση αλλά η Daiwa το κατάφερε με επιτυχία. Τα ρουλεμάν που χρησιμοποιεί η Daiwa είναι Ιαπωνικής κατασκευής, ανθεκτικά κατά της διάβρωσης και κάθε ένα από αυτά περιλαμβάνει εσωτερικά ένα μαγνήτη. Στη διαδρομή πάνω στην οποία κινείται η κάθε σφαίρα, οι μαγνήτες δημιουργούν ένα μαγνητικό πεδίο, στο οποίο προσκολλάται μόνιμα το μαγνητικό υγρό, διασφαλίζοντας ότι τίποτα δεν περνά, όσο μικρό και αν είναι. Το αποτέλεσμα είναι η τεχνολογία MagSealed να εμποδίζει ξένα σώματα όπως νερό, αλάτι, άμμο και σκόνη να προσκολλώνται και να εισέρχονται στον μηχανισμό. Οι δύο τεχνολογίες (Magsealed & Air Rotor) μαζί, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον κίνδυνο διάβρωσης.

Συνοψίζοντας, ο ίδιος ο Caldia είναι ένας μηχανισμός από το μέλλον, καθώς συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνοτροπίας LT με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της Daiwa. Αυτός ο μηχανισμός θα αποτελέσει έμπνευση για πολλές τεχνικές ψαρέματος.


Τεχνολογίες Daiwa

 • Σειρά LT (Light & Tough)
 • Τεχνολογία Λίπανσης Magsealed®
 • Σώμα από υλικό Zaion
 • 6 ρουλεμάν + 1 CRBB
 • Τεχνολογία Air Rotor
 • Tough Digigear® (TDG)
 • Σύστημα Φρένων ATD™
 • Μόνιμη Λειτουργία Αντεπιστροφής
 • Σταυρωτό Τύλιγμα Cross Wrap™
 • Σύστημα Αθόρυβης Ταλάντωσης
 • Μπομπίνα Αλουμινίου
 • Μανιβέλα Αλουμινίου CNC
 • Μαλακιά Λαβή
 • Πικάπ Air Bail®
 • Twist Buster® II line rollerΒίντεο

 
Τεχνολογίες Daiwa

Air Rotor - Στους μηχανισμούς Daiwa με τεχνολογία Air Rotor, ο ρότορας δεν είναι συμπαγής, ώστε να επιτρέπει την κίνηση αέρα ανάμεσα σε όλα τα εξαρτήματα του ρότορα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή συσσώρευσης ξένων σωμάτων, όπως νερό, αλάτι, άμμο, σκόνη, ή υγρασία τα οποία μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση.

Twist Buster - Με μια φράση, η τεχνολογία Twist Buster μειώνει την τριβή της μεσινέζας στο roller και ελαχιστοποιεί τα "στριψίματα". Η Daiwa εφαρμόζει αυτή την τεχνολογία, ως λύση στο "στρίψιμο" το οποίο προκαλείται στην πετονιά κατά την πραγματοποίηση μακρινών βολών, με δύο τρόπους: "Υποχρεώνει" την μεσινέζα να εκτοξευτεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, υπό συγκεκριμένη γωνία προς το roller. Επιπροσθέτως τα Roller τα οποία έχουν κατασκευαστεί με την τεχνολογία Twin Buster διαθέτουν έναν ειδικό κώνο, ο οποίος υποχρεώνει την μεσινέζα να "στρίψει" κατά την ανάκτηση, προς την αντίθετη φορά του στριψίματος που δημιουργεί η μπομπίνα με την κίνησή της.

Airbail - Το μοναδικά σχεδιασμένο πικάπ των μηχανισμών Daiwa, είναι ανοξείδωτο, ισχυρό, στιβαρό και... κενό !!! Συνεπώς διαθέτει ελάχιστο βάρος. Το καινοτόμο σχήμα του δε, επιτρέπει τον σωστό χειρισμό και τύλιγμα ακόμα και ελεύθερης πετονιάς, χωρίς τούφες ή κοιλιές.

Infinite Anti-Reverse - Περιορίζει την αντίστροφή κίνηση της μανιβέλας... στο μηδέν για καλύτερα "καρφώματα" χωρίς να τραντάζουν τον μηχανισμό και χωρίς να ελευθερώνεται ούτε και η ελάχιστη μεσινέζα.


Digigear - Ψηφιακά σχεδιασμένα γρανάζια (χάλκινα), διασφαλίζουν το απόλυτο ταίριασμα και συνεργασία των μηχανικών μερών του άξονα κίνησης (από κράμα μετάλλου), για ταχύτητα, δύναμη και μακροζωΐα.

Magsealed - Τα ρουλεμάν είναι τα πρώτα εξαρτήματα ενός μηχανισμού τα οποία θα επηρεαστούν από ξένα σώματα τα οποία θα αλλοιώσουν την λειτουργία τους, ή θα προκαλέσουν διάβρωση, ειδικά μετά από παρατεταμένη χρήση σε θαλασσινό νερό. Η τεχνολογία Mag Seal, δημιουργεί ένα αδιάβροχο, προστατευτικό στρώμα λιπαντικού το οποίο προσκολλάται στα μηχανικά μέρη του μηχανισμού και τα καθιστά απροσπέλαστα σε σκόνη και νερό, επεκτείνοντας την μακροζωία τους και καλή λειτουργία.

Automatic Tournament Drag - Αποκλειστικός σχεδιασμός του συστήματος φρένων από τη Daiwa το οποίο συνδυάζει ομαλή λειτουργία, πολύ χαμηλά επίπεδα τριβής και μεγάλη δύναμη.

Silent Oscillation - Οι μηχανισμοί της κατηγορίας Real Four είναι σχεδόν αθόρυβοι.

Cross Wrap - Η Daiwa καινοτομεί με το μοναδικό Crosswrap Line Laying System, το οποίο τυλίγει το νήμα στο καρούλι σταυρωτά για να αυξηθούν οι αποστάσεις του casting. Το Crosswrap σύστημα αποτρέπει τη στρέβλωση του νήματος γύρω από τον άξονα, ένα πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι ψαράδες στο παρελθόν.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

 • Εμφανίσεις: 94
 • Κατασκευαστής: Daiwa
 • Κωδικός Προϊόντος: CLDLT
 • Διαθεσιμότητα: 5
 • 201,00€

Διαθέσιμες Επιλογές

Loading...
Loading...